26
Nisan
2024
Cuma
SAMSUN

Dev çadırda Kur'an ziyafeti

Samsun'da kurulan 10 bin kişilik dev çadırı dolduran binlerce vatandaş, dünya birincisi hafızları saatlerce huşu içinde dinledi. 

Türkiye'nin en büyük iftar çadırı olan ve her akşam 5 bin kişiye iftar veren çadıra teravih namazından sonra akın eden binlerce Samsunlu, dünyanın ve Türkiye'nin en güzel Kur'an-ı Kerim kıraat eden hafızlarını 2.5 saat boyunca dinleyerek unutamayacakları bir gece yaşadı. 

İlkadım Belediyesi'nce düzenlenen ve 3. Ramazan Günleri çerçevesinde gerçekleştirilen Kur'an ziyafeti, İlkadım Belediyesi Kültür Müdürü Adnan İpekdal'ın, Arif Nihat Asya'nın natını okumasıyla başladı. Programda dünya Kur'an-ı Kerim okuma yarışması birincileri İran Türkmeni Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Karam ve yine İranlı Muhammed Hüseyin Saidiyan ile Türkiye birincisi Samsunlu hafız Mustafa Özyılmaz, Kur'an ziyafeti çekti. 

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İl Müftüsü Osman Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Sandıkçı ve çok sayıda siyasi ile binlerce vatandaşın katıldığı gecede konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Allah'tan dileğimiz bu mübarek günler ve geceler vesilesiyle dünyada zulme uğrayan Müslümanlar'ın acılarının dinmesidir. Birlik ve beraberlikten ayrılmamalıyız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 11:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?