2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Devlet hastanesine kalite belgesi

Çarşamba Devlet Hastanesi'nin 2008 Mayıs ayında müracaatını yaptığı TSE-ISO 9001: 2000 Kalite Belgesi amaçlı proje çalışmalarının sonunda belgesini alarak kalite bayrağını törenle göndere çekti.


Çarşamba Devlet Hastanesi Toplantı Salonu'nda Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel'in ev sahipliğini yaptığı törene Çarşamba İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yusuf Böke, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Ağır Ceza Hakimi Harun Dinç, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Erdoğan, Çarşamba Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, Çarşamba'nın önde gelen isimleri, hastane doktorları, hemşireler ve çok sayıda personel katıldı. Törenin ilk bölümünde törene katılan protokole çalışmalar ve kalite belgesini alma öyküsünü slayt gösterisi altında anlatan Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel, "Gülümseyen yüzlerle başladık bu yola" ifadesini kullandı. Başhekim Mehel, "Çabamız sadece iyi bir hastane olmak değil, aynı zamanda hastalarımızın yüzünü güldüren bir sağlık hizmeti veren hastane olmaktır. Tüm hastane personelimizle hastalarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışıyoruz" dedi. Ayrıca genel anlamda hastane ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Mehel, "Poliklinik katımızda yeni düzenlemelere gidildi, tüm sonuç ve rapor işlemleri artık polikliniklerimizde yapılıyor. Laboratuvar sonuçlarımızı internet ortamında hastalarımız görebilecekler. Aynı zamanda acil durum planımız gözden geçirildi ve buna göre hastane içinde personellerin üniformaları renklere ayrıldı. 'Mavi Kod' uygulamasına geçilerek hastanemizde 24 saat görevli acil müdahale ekibimiz oluşturuldu ve bu ekibimiz hastane içi acil çağrılara ortalaması 1 dakika 30 saniyede cevap vermeye başladı" şeklinde konuştu.


TES-ISO 9001:2000 Kalite Belgesi alan Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dursun Mehmet Mehel ve yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, "Hastanemizin Samsun'da kalitesini ortaya koyması bizim açımızdan güzel bir olay. Bu, Samsun'un en güzel hastanelerinden biri olduğunun bir belgesidir" dedi.
Konuşmalar sonrasında hastane girişindeki flama direğine TSE-ISO 9001:2000 Kalite Bayrağı asıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 09:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?