2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Devlet Hastanesinin yeni görevi

"Araştırma hastanesi" statüsünde yükseltilen Mehmet Aydın Devlet Hastanesi, kadro takviyesi yapılarak mevcut yerinde hizmet vermeye devam edecek.


AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, "1 asrı aşkın süredir Samsun'da hizmet veren Mehmet Aydın Devlet Hastanesi'nin yerinin TOKİ'ye devredilerek hastanenin yıkılacağı, personelinin dağıtılacağı, hastanenin Bölge Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vereceği” yönündeki spekülasyonlara son noktayı koydu.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Demir, devlet hastanesiyle ilgili sürecin araştırılmadan, kamuoyunun yanlış bilgilerle meşgul edildiğini belirtti. Demir, devlet hastanesinin yıkılarak yerinin TOKİ'ye devredileceği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu, Samsun'da TOKİ'ye, Sağlık Bakanlığı'na ait hiç bir arsanın devredilmediğini ve bundan sonraki süreçte de devredilmeyeceğini kaydetti.

"HASTANE TERFİ ETTİ"
Mehmet Aydın Devlet Hastanesi ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Demir, "Devlet hastanesi terfi etmiştir, araştırma hastanesi statüsü kazandırılmıştır. Hastane çalışanları uzmanlar hizmetlerine devam edecektir.

Hizmet kalitesi daha da yükselecek, fiziki şartlar iyileştirilecektir. Dünyada kullanılan modern tıbbi cihazlar hastaneye getirecek, vatandaşların hizmetine sunulacak. Pratisyen hekimler uzmanlık eğitimlerini hastane bünyesinde alacak. Rant sağlanıyor, gibi ifadelerin kullanılması üzücü. Ortada bir rant var, Samsun'un sağlık kenti olma rantıdır. Kanun gereği araştırma hastanelerinde görev alacak başhekimin doçent veya profesör olması gerekli. Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, hastanemize başhekim olarak atandı" dedi.


Eski havaalanının bulunduğu bölgede 12 adet hastane planının olduğunu, Samsun'un bir sağlık merkezi haline getirilmesinin planlandığını dile getiren Demir, yapılan yatırımlarla ilin kalkınacağını, yeni iş imkanlarının sağlanacağını vurguladı. Demir, Çarşamba ve Bafra ilçesine 300 yataklı devlet hastanelerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?