4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Devlet Opera ve Balesi 1 yaşında

SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ 1 YILINI DOLDURDU

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, Samsun'da 1 yıl önce kurulan kurumlarının çok çabuk yol aldığını söyledi.

Vidinli Otel'de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, kurumun 1 yıllık çalışmalarını anlattı.

Samsunluların opera ve bale sanatına çabuk alıştıklarını, her temsillerinin dolu dolu salonlarda oynandığını ifade eden Erdoğan Şanal, "1 yıldır buradayız, çok çabuk yol alıyoruz. Bu sene 8'e yakın yeni eser yaptık Samsun'da. Biz iki temsili arka arkaya yapıyoruz. Diğer kurumlar bir temsili oynar, ikinciyi 10 gün sonra oynar. Biz arka arkaya oynamamıza rağmen bütün temsillerimiz dolu oluyor. 2009 Ocak'tan 2010 Ocak'a kadar müthiş gelişmeler yaşadık. Çok sayıda bilinen klasik oyunları oynadık. Bu hafta sonu Samsun Opera Balesi, Fransa'da Türk yılı etkinlikleri içerisinde Paris'e temsil yapmaya gidiyor. Samsun Devlet Opera Balesi Müdürlüğü kenti kadar ülkesini de temsil etme şansını yakalayacak" dedi.

Opera ve bale olarak en genç kampaninin Samsun'da olduğunu açıklayan Şanal, "Yıllardır Devlet Opera ve Bale Kurumlarına sınav yapılmıyordu. Büyük bir sanatçı birikimi olmuştu. O sanatçılar içerisinden yarıştırılarak Samsun oluşturuldu. Bütün bölümlerde seçmeler yapılınca müthiş bir kadro oluşturuldu. Bu anlamda Samsun şanslı. Şubat'ta Mevlana'nın hayatından kesit olan 'Çağrı' isimli bale eserini sahneleyeceğiz, ardından da bir müzikal sahneleyeceğiz. Yaz sezonunda batıda Sinop, doğuda Artvin'den Kars'a kadar yaz turnelerimiz olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:02:04
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 13:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?