2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Devlet Opera ve Balesi açıldı

Devlet programında yaklaşık 15 yıldır olmasına rağmen bir türkü kurulamayan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, düzenlenen törenle resmi olarak açıldı.


Maliye Bakanlığı'nın kadro onayının ardından bir yıldır kuruluş çalışmaları süren Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün açılış töreni nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Çelenklerin sunulmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde resmi açılış programı gerçekleştirildi. Ankara, İzmir Mersin, Antalya ve Mersin müdürlüklerinin ardından ilk etapta 112 kişilik sanatçı ve teknik ekibiyle start veren devlet opera ve balesinin açılışında konuşan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, opera ve balenin
kent kimliğine önemli değerler katacağını, ili ulusal ve uluslararası düzeye taşıyacağını söyledi. İnsan oğlunun kültürlerini sanatla gelecek kuşaklara taşıdığı ifade eden Güzeloğlu, kültürel değerlerin sanatla ölümsüzleştiğini kaydetti.


Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengin Gökmen, Samsun Müdürlüğü'nün diğer müdürlüklere nazaran şanslı olduğunu, 15 yıllık bir düşün yerine getirildiğini dile getirdi. Gökmen, "Opera ve bale medeniyet demektir. Sanat evrenseldir ve insanları birleştirici özelliği vardır. Devlet opera ve balesi sanat fabrikasıdır" dedi.


Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, 112 kişilik kadronun sınavla 200 kişiye çıkarılacağını, ay 'Hoca Nasrettin Senfonik Şiirle' ilk programa başlayacaklarını, eksiklerin olduğunu mevcut kadroya göre oyunlar sergileneceğini belirtti.


Konuşmaların ardından Samsun kadrosuna sanatçılar kısa bir bale gösterisi ve opera sahneledi. Törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil de hazır bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 14:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muratdemir IP: 85.105.109.xxx Tarih : 7.01.2009 16:59:03

bravo bravo.çok büyük bir noksanımız ve ayıbımız olarak beni çok üzüyordu.adeta kahır azabı çekiyordum.beni nekadar mutlu ettiniz allahta sizleri mutlu eder inşallah.maliye bakanı sayın kemalbey.zatı şahsınıza bir öneride bulunabilirmiyim.bugün canik belediyesinde işim icabı orada idim samsunda.belediyecilik yaptığını zanneden belediyeden kömür alamayıp elde avuçlarında olmadığı belli olan anneleri görünce vicdani duygularım yine yıkıldı.özelliklede eşi asgari ücretle hastanede çalışan ve 3 çocuk annesinin kısık sesle görevliye yetiştiremiyoruz.kömürümün yok demesi.beni birkez daha isyan ettirdi.sebeb eşinin sigortalı ve asgari ücretli olması.kamoyuna acıklarmısınız.asgari ücretliden kesilen kesintilerin ne kadar olduğunu.ve insanları ne seviyeye getirdiğinizi.vede böyle kültürel sorunla vede sosyal adaleti. isterseniz hep beraber mukayesesini yapalım ne dersiniz.??????????