6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Devlet Operası perde açıyor

Devlet programında yaklaşık 15 yıldır olan ve bir türlü kurulamayan Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı'nın kadro onayının ardından Samsun'da kuruldu.

Yaklaşık 15 yıl önce devlet programına alınan, opera ve bale için uygun sahnelerin de olmasına rağmen bir türlü kurulamayan Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü kurulması için Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü çalışma başlattı.

Sivas, Diyarbakır, Van ve Gaziantep gibi programa alınan ve bir türlü opera ve bale müdürlüğü kurulamayan iller arasında yer alan Samsun'da çalışmalar sonucu kurulum tamamlandı.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Kerim Soysal, konuyla ilgili olarak, Karadeniz'in tam göbeğinde yer alan ve birçok özellikli kent olan Samsun'da aynı zamanda kültür bakımından da en önemli noktaya getirmek üzere Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün kurulduğunu söyledi.

Soysal, "Ülkemizin birçok sanatsal faaliyetlerine Samsun insanı açık ve aç. Samsun'da seyirci profili üst düzeyde. Gerçek sanatı özellikle Türk eserlerini Samsunlularla buluşturup onları mutlu etmeyi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan Samsun Devlet Opera ve Balesi, Ocak ayından itibaren faaliyetleriyle birlikte Samsun seyircisiyle buluşmayı planlıyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 23:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?