6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

DHKP-C operasyonu

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda terör örgütü DHKP-C sempatizanı olduğu ileri sürülen 6 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Adalet Mahallesi pazaryerinde 2 kişi tarafından terör örgütü DHKP-C yayını bir derginin dağıtıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dergiyi dağıtan Günay A. (25) isimli kadın ile Hüseyin A.'yı (24) gözaltına aldı. Polis daha sonra Gazi Caddesi üzerinde bulunan bir derneğe baskın düzenledi. Yapılan baskında dernek üyesi Hasan T. (34), Süleyman M. (47), Mehmet B. (29) ve İhsan Ö. (25) de yakalanarak gözaltına alındı. Baskında örgütsel dokümanların ele geçirildiği belirtildi. 

Gözaltına alınan zanlılar, polisteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken bir vatandaş, "Tek vatan, tek bayrak. Burası Karadeniz" diye bağırdı. Zafer işareti yaparak slogan atmak isteyen zanlılara polis engel olurken, taşkınlık yapmaya çalışan zanlılar ile polis arasında arbede yaşandı. Adliyeye götürülen zanlılar daha sonra savcılığa çıkarıldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 17:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?