6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dilekler sahile yazıldı

Sahilde toplanan yüzlerce vatandaş "sağlık, aşk, para, ev, otomobil, evlilik ve eğitim" gibi isteklerini sahile yazdılar. 


Atakum Belediyesi organizesinde saat 00.00'dan itibaren sahile akın eden vatandaşlar, sahil boyunca yakılan ateşlerin etrafında türkü söyleyip eğlenerek güne başladı. Özellikle gençler kendi aralarında yaptıkları eğlenceler ile Hıdırellez'i coşkuyla kutladı. Sabah saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte sahildeki kalabalık daha da arttı. Yüzlerce vatandaş dilekte bulunmak için sahile akın etti. Belediyenin programı saat 04.00'te başladı.

Ateşin yakılmasıyla birlikte toplu eğlencelere start verildi. Güneşin doğuşunu bekleyen vatandaşlar ise umduğunu bulamadı. Havanın kapalı ve yağışlı olması eğlenceleri etkiledi. Olumsuz hava şartlarına rağmen oyunların ardından sahile inen vatandaşlar, dileklerini kuma yazdı. Öğrenciler, hedefledikleri okulları kumun üzerine yazarken, gençler para ve evlilik, yetişkinler ev ve araba, yaşlılar ise "Her şeyin başı sağlık" diyerek sağlık istedi.

İskelede davul-zurna eşliğinde denizi seyreden kalabalık, daha sonra değişik yörelerin oyunlarıyla göbek atıp kurtlarını döktü. 7'den 70'e herkesin katıldığı Hıdırellez kutlamalarında bazı vatandaşlar dileklerinin kabul olduğunu, bazıları ise birkaçının kabul olduğunu dile getirerek, bir yandan dua etti, bir yandan kuma isteğini yazdı, yazılı kağıtları denize attı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 15:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?