2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dileklerini sahile yazdılar

Samsun'un Atakum sahilinde yüzlerce vatandaş, yazın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdırellez'de "sağlık, aşk, ev, otomobil, evlilik ve eğitim" gibi isteklerini gün doğarken kuma yazarak dilek tuttu.


Atakum Belediyesi'nin organize ettiği Hıdırellez eğlencesinde gece saat 00.00'dan itibaren sahile akın eden vatandaşlar, sahil boyunca yakılan ateşlerin etrafında türkü söyledi. Özellikle gençler kendi aralarında yaptıkları eğlencelere Hıdırellez'i coşkuyla kutladı. Sabah saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte sahildeki kalabalık daha da arttı. Yüzlerce vatandaş dilekte bulunmak için sahile akın etti. Belediyenin programı saat 01.00'te başladı. Ateşin yakılmasıyla birlikte toplu eğlencelere start verildi.


Ateşin üstünden atlayan gençler, doyasıya eğlendi. Güneşin doğuşunu bekleyen vatandaşlar ise havanın kapalı olması nedeniyle umduğunu bulamadı. Gecenin ayazına rağmen oynanan oyunların ardından sahile inen vatandaşlar, dileklerini kuma yazdı. Öğrenciler, hedefledikleri okulları kumun üzerine yazarken, gençler para ve evlilik, yetişkinler ev ve araba, yaşlılar ise "Her şeyin başı sağlık" diyerek sağlık istedi.


Kalabalık, davul-zurna eşliğinde değişik yörelerin ezgileriyle de oynadı. Hıdırellez kutlamalarında bazı vatandaşlar dileklerinin kabul olduğunu, bazıları ise birkaçının kabul olduğunu belirtti. Dua edip kuma isteğini yazan vatandaşlar, ardından dileklerini yazdıkları kağıtları da denize attı.


Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, halkın her yıl Hıdırellez gecesi ve sabahında sahile akın ettiğini belirtti. Bu güzel günün hayırlı olması dileğinde bulunan Burma, "Bu kutlamaları ilerleyen yıllarda geliştirmeyi düşünüyoruz. Bugünle birilikte vatandaşlar yazın başlangıcını coşkuyla kutluyor, dileklerde bulunuyor" dedi. Daha sonra Metin Burma da dilekte bulundu.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:18:43
Güncelleme :6 Mayıs 2009 Çarşamba 11:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?