4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Dilencilerden çocuk istismarı

DİLENCİLERDEN ÇOCUK İSTİSMARI

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla cadde ve cami önlerinde dilencilik yapan şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Şehrin en işlek caddeleri ile Site, Büyük, Gürbüz, Kılıçdede, Bahçelievler ve Kefeli Camileri önlerinde yapılan operasyonlarda, dilencilik yapan kadınların küçük çocukları kullanarak vatandaşlardan para istediği gözlendi.

Yapılan operasyonlarda yakalanan 12 bayan dilenci, belediye zabıta merkezine getirildi. Zabıta merkezinde yapılan üst aramasında dilencilerden toplam 54 TL para çıktı. Dilenciler, hakkında yasal işlem yapıldıktan sonra bölgeden uzaklaştırıldı.

Vatandaşları, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı olma çağrısında bulunan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Zekeriya Çalış, "Yaptığımız dilenci operasyonunda hep aynı yüzlerle karşılaşıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi insanlar dilenmekten utanır. Ancak bu dilenciler bu işi meslek haline getirmişler. Vatandaşları, dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı daha duyarlı davranmaları gerekir" dedi.

DİLENCİLERDEN ÇOCUK İSTİSMARI
DİLENCİLERDEN ÇOCUK İSTİSMARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:29:02
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?