6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Din Görevlileri Haftası kutlanıyor

Samsun'un Bafra ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları başladı.


Bafra Müftülük Konferans Salonu'nda gerçekleşen kutlamalara Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Düşünsel, Bafra Müftüsü Burhan Keleş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra Din Görevlileri Dernek Başkanı Mehmet Can, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, din görevlilerinin aslında insanlığa hizmet ettiğini belirtti. Kaymakam Boyacı, ''Bir köye gittiğinizde, duyuru yapacağınız zaman köy imamını sorarsınız. Çocukların okula gitmesini istediğinizde yine imamdan yardım istersiniz. Ve bizim insanımız cami söz konusu olduğunda, devletten yardım ister ama bir bakarsınız ki, en fakir mahallede bile cami yapılıp hizmete girmiş. Cami ve din görevlileri bu anlamda insanlığa hizmet veriyor'' dedi.
Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş ise camilerin, toplumun en emniyetli ve güvenli olan mekanları olduğunu kaydetti. Keleş, "İnanan insanların topluca ibadetlerini yaptıkları mekanlar olması hasebiyle de gönüllerin huzura erdiği, geçicide olsa dünya elem ve kederlerinin unutulduğu, huzurla buluşturan kutsal mekanlardır. Camiler, minarelerinden okunun 5 vakit ezanıyla, fert ve toplum üzerinde uhrevi sorumluluklarını hatırlatmak suretiyle, toplum barışına ve huzuruna katkı sağlarlar. Dinimizin, fert ve cemiyet mutluluğunu hedefleyen temel ilkelerin ihmal edilmesi sebebiyle, sıkıntılarını hissetmeye başladığımız günümüzde, caminin önemi bir kez daha belirgin bir şekilde anlaşılmıştır. İnsanların dini hayatlarında bu kadar önemli bir yeri olan camilerdeki, din hizmetlerinin kaliteli ve başarılı olması gerekir" diye konuştu.


Bafra Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Can ise yaptığı konuşmada, cami ve din görevlisinin, et ile tırnak gibi birbirinden ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu vurguladı.


Bafra ilçesinde, 2008 yılı Camiler ve din Görevlileri haftasının 20 Ekim'e kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 12:35:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?