6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Dini bir, dili bir tek milletiz'

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Toplantısı'na katılmak üzere Yunanistan'a giden milletvekilleri, Batı Trakya'daki Türk yerleşim yerlerinde soydaşlarla kucaklaştı.

"Bu duyguyu kelimelerle anlatmak imkansız" diyen AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Samsun'un Bafra'sında, Kutlukent'inde akrabaları olan soydaşlarımızda burada kucaklaşmak bambaşka bir duygu. Dini bir, dili bir tek milletiz" dedi.


Türkiye'den Yunanistan'a giden milletvekilleri ziyaretin son gününde de Türk köylerinde geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarına katıldı. Milletvekillerine Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Türk kökenli milletvekilleri Çetin Mandacı ve Ahmet Faikoğlu ile bölgenin seçilmiş Türk vali yardımcıları ve belediye başkanları eşlik etti.


Bölgedeki son iftarı Başkonsolos Ahmet Demirer ile birlikte İlhanlı köyünde yapan milletvekilleri, daha sonra Koyunlu köyüne geçerek teravih namazı için toplanan soydaşlarla sohbet etti. Soydaşlara seslenen Milletvekili Kılıç, şöyle konuştu: "Buradaki kucaklaşmayı sözcüklere sığdırmak, kelimelerle anlatmak mümkün değil. Sizler Evlad-ı Fatihan olarak büyük Türk milletinin Yunanistan ülkesindeki vatandaşları ve bizim soydaşlarımız, kardeşlerimizsiniz. Bizler dini bir, dili bir tek milletiz. Biriz ve beraberiz. Hepimiz Asya'dan geldik, farklı menzillere erdik. Tarih bir, kültür bir, millet bir, milliyet bir. Dinini ve dilini koruyan milletler tarih sahnesindeki varlığını da sonsuza kadar koruyacaktır. Sizler de bu topraklarda dünya durdukça varolacaksınız."


Milletvekillerini sevgi seliyle karşılayan soydaşlar da Türkiye'ye selam gönderirken "Bizi unutmayın" dileğinde bulunarak, ziyaretlerin sıklaştırılmasını istediler. Bölgede Samsun'da akrabaları olan soydaşlarla karşılaştığını belirten Kılıç, "Samsun'un Bafra'sında, Kutlukent'inde akrabaları olan soydaşlarımızda burada kucaklaşmak bambaşka bir duygu" dedi.


Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi de ziyaret eden Milletvekilleri Suat Kılıç, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı'nın Atatürk'ün hatırasını yaşatmak üzere kapsamlı bir restorasyon projesini hayata geçireceğinin müjdesini verdi. Selanik'te Atatürk'ün doğduğu ev 1952 yılında Celal Bayar'ın ziyaretinden sonra 53 yıllık bir aranın ardından ilk kez 2005 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyaret edilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 11:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?