2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Diril, güven tazeledi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu'nda eski Başkan Ahmet Diril, tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

Samsun Tek Gıda İş Sendikası Toplantı Salonu'nda yapılan kongreye AK Parti Samsun Milletvekili Binnur Şahinoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Kd. Alb. Feridun Çelenk, Emekli Subaylar Derneği Başkanı Py. Kd. Alb. Halil Şenbaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş Kore ve Kıbrıs Gazileri, şehit ve gazilerin aileleri katıldı. Tek liste ile gidilen ve 800 delegenin oy kullandığı kongrede, oyların tamamını alan Ahmet Diril, yeniden başkan seçildi.

Ahmet Diril yaptığı konuşmada, "Değişen ve gelişen dünya şartlarına göre, gazilerimizin sorunları üst üste yığılmıştır. Kahraman gazilerimizin dayanma gücü kalmamıştır. Yüce meclisimizin kararıyla, gittiğimiz savaşlarda cepheden kaçmış gibi muamele görerek, devletimiz gazilere bir madalyayı reva görmemiş, şeref aylığında sosyal güvencesi olan kahraman gazilerimizi cezalandırarak onları yeni bir sıfatla az şerefli gazi diye isimlendirerek onurlarını zedelemiştir. Devletimizin biz kahraman gazilere yapmış olduğu üvey evlat muamelesini kabul edemiyoruz. Gazilerimiz sayesinde devletimiz büyük bir onur yaşadığı halde gazi çocukları çöpçü kadrosunda bile istihdam ettirilmiyor. Gaziye verilen değer ona ve ailesine gösterilen vefayla ölçülür" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi, Ahmet Diril başkanlığında yeni yönetim şu isimlerde oluştu: Mustafa Uluışık, Aynur Gökçek, Hulusi Torun, Muhittin Çakıroğlu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 15:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?