6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Diş hekimlerinden imza kampanyası

Hükümetin toplumun sağlığı için diş hekimi muayenelerinden hizmet almasını talep eden diş hekimleri, önlük giyerek imza kampanyası başlattı.


İstiklal Caddesi Diş Hekimleri Odası Başkanlığı Binası önünde başlatılan imza kampanyasına Başkan Abdullah İlker ve çok sayıda diş hekimi önlük giyerek katıldı.

İmza kampanyası öncesi açıklama yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, vergisini ve sağlık primini ödeyen insanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak resmi sağlık kuruluşlarında verilen diş hekimliği hizmetlerinden yeterince yararlanamadığını söyledi.


İnsanların bu isteği doğrultusunda imza kampanyası başlattıklarını belirten İlker, "Zor, zahmetli, devlete ve ailemize maliyeti yüksek bir eğitim sonrası diş hekimi oluyoruz. Binlerce YTL harcama yaparak, muayenelerimizi açıyoruz. Bilgimizi ve emeğimizi halkımızın diş sağlığı için kullanmak istiyoruz. Hükümetin toplum sağlığı için diş hekimi muayenelerinden hizmet almasını talep ediyoruz" dedi.


İmza kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bir hafta sürecek imza kampanyasının ardından toplanan imzaların Başbakanlığa gönderileceği açıklandı.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 14:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?