2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dışarıya bağımlı olmaktan çıkmalıyız

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım, hükümetin enerji kaynaklarını harekete geçirme noktasında hızlı davranması gerektiğini belirterek, "Enerjide dış devletlere muhtaç olmaktan çıkmalıyız" dedi.
14 günlük gezi kapsamında Karadeniz Bölgesi'nde 14 ili kapsayan il gezilerine çıkan Galip Yıldırım, Samsun'a geldi. Kamu çalışanlarına bakanlık ile ilgili gelişmelerden bilgi vermek, şikayetlerini ve taleplerini dinlemek, üyeleriyle görüşerek sendikalı olmayan kişileri bünyelerine katmak amacıyla Samsun'a gelen Yıldırım, "Doğalgaz indirimi geçen yıl yapılan zamma göre yeterli değil. Bununla birlikte elektrikte de indirim yapılmalıdır. Özellikle kamu çalışanları çok sıkıntılı dönemler geçiriyor.


Rahatlayıcı önlemler yapılmalı. Ülkenin ihtiyaç olduğu özellikle enerji kaynaklarıyla ilgili dış ülkelere bazı durumlarda muhtacız. Gönül ister ki özellikle sivil toplum örgütleri sendikaları olarak özellikle enerji konusunda zam yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle enerji kaynakları konusunda doğal kaynaklarımızı harekete geçirme konusunda hızlı davranmalıyız. Dış ülkelere muhtaç olan enerji tüketen ülke olmaktan çıkmalıyız. Bununda sinyalini yavaş yavaş almaya başladık. Hükümette bununla ilgili ciddi anlamda el atarsa doğalgaz, petrol ve bor konusunda bir an önce mesafeyi kapatıcı yönde kararlar almadı. Artık dış güçlere enerji konusunda ihtiyacı olmayan bir ülke olmanın faydaları çok iyi görüleceği düşüncesindeyim. Bu konuda sivil toplum örgütü olarak bize ne düşüyorsa karşılıklı güven ortamında yardımcı olacağımızı beyan ediyorum" diye konuştu.
Yıldırım, Memur-Sen olarak Türkiye'nin en büyük sendikası olduklarını, bunu 2008 yılında yapılan toplu görüşmelerde hissettirdiklerini ifade etti. Açıklamanın ardından Galip Yıldırım, il ziyaretleri kapsamında Sinop'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?