2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Diyaliz hastasına bypass

90 YAŞINDAKİ DİYALİZ HASTASINA BYPASS YAPILDI

Samsun'da yaşı ve sağlık durumu sebebiyle doktorların ameliyat etmeye çekindikleri 90 yaşındaki diyaliz hastası, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Yıllardır diyaliz tedavisi gören ve bir süre önce kalbinde başgösteren rahatsızlık sebebiyle sağlık kuruluşlarına başvuran Hamit Üstündağ, sağlık kontrolünde kalp atışlarında dengesizlik olduğunu öğrendi. Doktora başvuran Üstündağ'ın 90 yaşında olması ve diyaliz tedavisi görmesi sebebiyle anjiyosu yapılmayarak ilaç tedavisi uygulanmaya başlandı. Kalp damar sorunundan kaynaklanan nefes darlığı sıkıntısı giderek artan Üstündağ'ın, diyaliz esnasında göğüs ağrısı şikayeti oluşmaya başladı. Aniden fenalaşan

yaşlı adam, kalp krizi tanısıyla Medical Park Samsun Hastanesi'ne getirildi. Birçok hastanenin yaşlı olduğu için 'çok riskli' gördüğü, anjiyo yapılması dahi çekinilen 90 yaşındaki hasta, Medical Park Samsun Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Özkan ve Op. Dr. Ahmet Özdemir tarafından acilen anjiyoya alındı. Kalp damarlarının üçünün tıkalı olduğunun anlaşılması üzerine, yaşı ve sağlık durumu sebebiyle ender görülen bir bypass ameliyatı yapıldı.

Yaklaşık 4 saat süren operasyonun başarıyla sonuçlandığını kaydeden Doç. Dr. Mehmet Özkan, 90'lık dedenin artık eskisinden daha sağlam bir kalbi olduğunu belirtti. 90 yaşındaki Hamit Üstündağ, ameliyat için başvurduğu birçok hastanenin yüksek risk dolayısıyla ameliyata yanaşmadığını, Medical Park Samsun Hastanesi'nde başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini ve yeniden hayata döndüğünü söyledi.

90 YAŞINDAKİ DİYALİZ HASTASINA BYPASS YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 17:12:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 21:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?