5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Doğalgaz çalışmalarının durmasına tepki

Samsun Canik Beldesi'ndeki mahalle muhtarları, mahallelerinde doğalgaz çalışmalarının durdurulmasına tepki gösterdi. 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç'ten, il genelindeki doğalgaz çalışmalarını yürüten Sam-Gaz'la ilgili bilgi alan 13 mahalle muhtarı, Sam-Gaz'ın asıl görevinin Samsun'un tüm mahallelerine doğalgaz dağıtımı yapmak olduğunu söyledi. 

Sam-Gaz'ın ilk kademe belediyeleriyle bir araya gelerek anlaşmalarını isteyen muhtarlar, "Vatandaşın günahı ne? Evinde ekonomik olarak kullanacağı doğalgaz için tüm hazırlıklarını yapmış, doğalgazın gelmesini bekliyor. Asıl işi doğalgaz dağıtımı olan Sam-Gaz ise belediyeleri gerekçe göstererek, çalışmaları yapmıyor. Belediyelerin görevi mahallelerine hizmet getirmek. Neden vatandaştan topladığı vergi gelirlerini Sam-Gaz'ın açtığı çukurlara harcasın? Belediyelerin böyle bir lüksü olamaz. Sam-Gaz açtığı çukurları kapatmakla mükelleftir. Bu konuda suçu belediyelere atması yanlış. Biz Canik Beldesi muhtarları olarak, belediyemizin yanındayız" dedi. 

Doğalgazın her yönüyle güzel bir hizmet olduğunu dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu hizmeti Samsun halkına getirecek olan firmanın aldığı ihale gereği doğalgazı Samsun'un tüm mahallelerine dağıtmayı taahhüt ettiğini söyledi. 

Başkan Genç, "Doğalgaz dağıtımıyla ilgili firma, mahalle aralarına yapacağı dağıtım işini gereği gibi yerine getirmeli. Çünkü bu firma ihaleyi alırken, Samsun'a doğalgazı 5 yıl içinde dağıtmayı taahhüt etmiştir. Bunu yaparken de açtığı kanalları kapatmakla mükelleftir. Bunu bir belediye yaparsa, hem vicdanen hem de hukuken suç işlemiş olur. Çünkü hiçbir yasa belediye başkanlarına vatandaşın parasını bir firmaya verme yetkisi vermemiştir. Sam-Gaz'ın açtığı çukurların kapatılması ise büyük külfetler tutmaktadır. Hiçbir belediye bunun altından kalkamaz. Yapmaya kalkarsa, gelirinin büyük bir bölümünü buraya aktarması lazımdır" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 17:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?