6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Doğalgazda kazalar nasıl önlenmeli?

SAMGAZ Genel Müdürü Murat Albayrak, alt yapı çalışmaları sırasında güvenlik için konuyla ilgili teknik personelin bulundurulmasının büyük ve ölümcül kazaların yaşanmasının önüne geçeğini söyledi.


Teknik personel alt yapı çalışmalarında uzman gözetiminde yapılmayan kazı çalışmaları sonucu yaşanan kazalara değinen Murat Albayrak, bazı illerde ölümle sonuçlanan kazaların yaşandığına dikkat çekti. Doğalgaz hattının bulunduğu güzergahlarda yapılan kazılara ilgili dağıtım firması tarafından yetkilendirilen teknik personelin nezaret etmesi gerektiğini belirten Albayrak, alt yapı kuruşlarının ayrıca vatandaşların yapacakları kazı çalışmalarını mutlaka ilgili, gaz dağıtım şirketi kontrolünde yürütmeleri gerektiğini hatırlattı.


Doğalgaz dağıtım sisteminin başarılı olmasının sağlam ve mükemmel bir alt yapı ile mümkün olacağına dikkat çeken Albayrak, "Önemli olan dağıtım sisteminin devamında oluşacak alt yapı çalışmalarındaki titizliğin sağlanmasıdır. Alt yapı çalışmalarına ilişkin resmi kurum ve kuruluşlardan teknik personel görevlendirilmesi hususundaki talepler tarafımızdan ivedilikle karşılanmaktadır.

Ancak doğalgaz alt yapısı olan cadde ve sokaklardaki alt yapı çalışmalarına nezaret edilebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşların müracaatları önem arz etmektedir" diye konuştu.


Haber verilmeden yapılan çalışmalarda, kontrolsüz gaz çıkışlarında vanalara müdahale şansının imkansız hale geldiğini ifade eden Albayrak, "Emniyet ortamı oluşturulamadığından vatandaşların hayatını tehlikeye düşürebilecektir. Yapılacak alt yapı çalışmalarında, doğalgaz alt yapısının denetimimiz altında sürdürülmesi, çalışma yapan ekiplerin bu düzene riayet etmeleri gereklidir.

Doğalgaz alt yapısındaki hasarlar ağır sorumluluklar taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Albayrak, halkın doğalgaz kullanımına ait teşrifinin sağlanabilmesi, emniyetli ve güvenli tüketim bilincinin yerleştirilebilmesi maksadıyla bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 18:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?