6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Doğudaki hastanelerden farksız!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 110 bin kişiye hizmet veren tam donanımlı Vezirköprü Devlet Hastanesi doğudaki hastanelerden farksız. Nöroloji, üroloji ve kulak burun boğaz doktoru açığının yanı sıra, acil serviste de doktor sıkıntısı yaşanıyor.


Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Samsun'un, Türkiye'de en fazla uzman doktor bulunduran iller arasında 10. sırada yer almasının, Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne uzman doktor atanmasına engel olduğu bildirildi. Samsun uzman doktor sayısı itibariyle en fazla uzman doktor bulunduran iller arasında 10. sırada olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin uzman doktor açığının gözükmediği belirtildi.


Tıbbi cihaz ve donanım yönünden tam donanımlı olan hastanede doktor ataması yapılmaması, ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılanıyor. Nöroloji, üroloji ve kulak burun boğaz doktoru açığının yanı sıra, acil serviste de doktor sıkıntısı yaşanıyor. Doktor sayısının yetersiz olması nedeniyle hastaların bir kısmı acil servise yönlendirilirken, bir kısmı ise Samsun ve çevre hastanelere sevk ediliyor. Günde ortalama 400 ila 500'e yakın hastanın muayene olduğu acil serviste görev yapan pratisyen hekim ve sağlık personellerinin hasta bakamaz duruma geldiği, 1 Ocak 2009 itibarıyla sevk zincirine geçilmesiyle bu sayının daha da artacağı belirtildi.

Uzman doktor ihtiyacıyla birlikte pratisyen hekim yönünden de sayı olarak yetersiz olan hastanede acil serviste görev yapan 6 pratisyen hekimden 2 tanesinin de tayinlerinin çıktığı, yerlerine henüz herhangi bir atama yapılmadığı öğrenildi.
Hastanede 34 olması gereken uzman doktor sayısının 9; 10 olması gereken pratisyen hekim sayısının ise 4 olduğu belirtildi. Hastanede kulak burun boğaz, nöroloji ve üroloji branşlarında uzman hekim bulunmadığı da dile getirildi.
Hastaneye muayeneye gelen vatandaşlar, biran önce doktor açığının giderilmesini istediler.

İha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?