6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Doktorlar saldırıları kınadı

Samsun'da doktorlar, hekimlere yönelik artan saldırıları düzenledikleri eylemle kınadı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi ve Samsun Tabip Odası'nın ortaklaşa düzenlediği eylemde, son günlerde hekimlere yönelik artan silahlı ve fiziki saldırılar kınandı. Artık saldırıya maruz kalmak istemediklerini belirten hekimler, acil önlemler alınmasını istedi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi 3 nolu kapı önünde gerçekleştirilen eylemde en son Giresun Tabip Odası Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Ali Menekşe'ye yapılan silahlı saldırıya tepki gösteren hekimler, artık şiddetin durmasını istedi.

Hekimler adına basın açıklaması yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Cem Şahan, son dönemlerde hekimlere yönelik saldırıların gittikçe artığını üzülerek gözlemlediklerini söyledi. Saldırı olaylarının Türkiye'nin dört bir yanında yaşandığına dikkat çeken Şahan, "Hasta yakınlarının tehditleri, sözlü saldırıları fiili saldırıya dönüşmeden önce durum idari makamlara bildiriliyor ama genelde sessizce geçiştiriliyor. En yetkili ağızlar, olayların münferit olduğu gibi soruna çözüm getirmeyen, aksine üzerini örtmeye çalışan sözler sarf ediyor" dedi.

Gündelik hayatta karşılaşılan her sorunun şiddetle çözülmeye kalkışıldığını ifade eden Şahan, saldırıların son olmayacağını bildiklerini ama son olmasını temenni ettiklerini, oluşan tablonun Türkiye'nin içinde bulunduğu olumsuz şartlardan kaynaklandığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 16:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?