6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Doktorlar yine Senegal'de

2007 yılının Haziran ayında 16 kişilik ekiple Senegal'e gidip gönüllü sağlık hizmeti veren doktorlar, bu sefer büyük bir sağlık ekibiyle yine bu ülkeye gitti. 

Büyük bir fedakarlık örneği göstererek sağlık hizmeti vermek için bugün Senegal'e giden Samsun'da görevli doktorlar, Türkiye'ye örnek oldu. Geçen yıl da Senegal'e giden ekipte yer alan Samsun Sağlıklı Yaşamı Destekleme Derneği (SAYMER) kurucu ve yönetim kurulu üyesi Samsun Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Osman Katrancı, Senegal Dışişleri Bakanı'nın kendilerine sağlık hizmeti vermeleri konusunda talepte bulunduğunu söyledi. Geçen yıl Senegal'e gidişlerinin örnek olduğu ve bunun ardından Türkiye'nin dört bir yanında meslektaşlarının kendilerini arayarak, bilgi alıp Senegal'e sağlık hizmeti götürdüklerini ifade eden Opr. Dr. Katrancı, "Afrika insanın en ihtiyaç duyduğu şeylerden biri önde geleni sağlık. Bu tür faaliyet Başbakanlığa bağlı TİKA tarafından da desteklenmekte ve bizzat organize edilmektedir. Bu sefer ekibimiz tümü Samsun'daki doktorlardan oluşturulmuştur. 3 tonun üzerindeki ilaç ve tıbbi malzeme TİKA vasıtasıyla önden gönderildi" dedi. 

Bugün Samsun-Çarşamba Havaalanı'ndan saat 10.00 uçağıyla yola çıkan 30 kişilik sağlık ekibinin, İstanbul'a oradan da Kazablanka üzerinden Senegal'in Dakar şehrine gideceği öğrenildi. Doktorların Senagal'den 5 Nisan 2008 tarihinde Samsun'a dönecekleri belirtildi. 

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 10:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?