6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dolandırıcı kendine polis süsü vermiş

Samsun'da kendisine polis süsü vererek arkadaşı ile birlikte bir kişinin parasını dolandırmak suretiyle aldıkları iddia edilen şahıs, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.


Olay, Zafer Mahallesi Mevlihane Sokak üzerinde dün meydana geldi. Muzaffer Önder Parkı içinde oturan İzzet P.'nin (54) yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi kendisine ilişkiye girmesi için kadın bulunacağını söyleyerek olayın meydana geldiği sokak üzerinde yürümeye başladı. Bu sırada İzzet P.'nin yanına gelen İsmet Y.(42) ile arkadaşı Hüseyin K.'nin (41), kendilerini polis olarak tanıttılar.

İzzet P.'nin üzerinde arama yaparak cebindeki 2 bin 500 YTL ile 315 dolar parayı alan dolandırıcılar, İzzet P.'ye, "Seni bir şartla bağışlarız. Abdest alıp camiye gidip namaz kılıp tövbe edeceksin" dediler. Birlikte Site Camii'ne giden dolandırıcılar, İzzet P. abdest alırken kayıplara karıştılar. Dolandırıldığını anlayan İzzet P., polise şikayette bulundu. Dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen İsmet Y., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Aynı suçtan polis tarafından daha önce de arandığı öğrenilen Hüseyin K. ise kayıplara karıştı. Polisteki sorgulanması tamamlanan İsmet Y., bugün sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 18:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?