2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dolandırıcıların akıl almaz planı!

Samsun'da asgari ücretle çalışan bir kişi, cep telefonuna gelen "10 bin TL ödül kazandınız" mesajında verilen numaraya 500 TL değerinde telefon kontörü yüklettirilerek dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir dolandırıcı, Atakum ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda asgari ücretle çalışan 2 çocuk babası Ecevit Arslan'ın (38) cep telefonuna, "Değerli abonemiz hattınız 10 bin TL para ödülü kazanmıştır. Bilgi işlem için ... nolu telefonu arayınız" şeklinde mesaj geldi. Mesajdaki telefonu arayan Ecevit Arslan, karşısına çıkan ve adının Murat olduğunu söyleyen kişinin bankadan hesap açıp söz konusu parayı bu hesaba yatırmak için istediği kimlik bilgilerini verdi.

Daha sonra söz konusu dolandırıcı "Banka ile bağlantı kurmamız için vermiş olduğumuz telefon numarası hattına kontör yüklemeniz lazım" diyerek, Ecevit Arslan'a 500 TL değerinde telefon kontörü yükletip dolandırdı. Hesabına para yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen Ecevit Arslan, dolandırıldığını öğrenince soluğu Samsun Adliyesi'nde aldı. Ecevit Arslan, savcıya dilekçi vererek kendisini dolandıran şahıstan şikayetçi oldu. Söz konusu dolandırıcının Ecevit Arslan'ı yeniden arayıp yine kontör istemesi dikkat çekti.

Yetkililer, vatandaşları, hangi sebeple olursa olsun kontör isteyenlere itibar göstermemeleri konusunda uyardı. Soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 09:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?