2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dolgu çalışmaları sonuç verdi

Samsun sahilinde yarım asıldır süren dolgu çalışmaları sonucu Samsun'un kara parçası 3 milyon 355 bin metrekare (335 hektar) büyüdü.


Şehir merkezinin kurulduğu bölgede yoğunlaşan dolgu çalışmaları, ilk olarak 1953 yılında liman inşaatıyla başladı. Samsun Limanı ve çevresinde 1 milyon 400 bin metrekarelik deniz doldurularak, kara haline getirildi. Samsunspor Tesisleri'nin de yer aldığı Mert Irmağı ile Belediye Evleri arasındaki 390 bin metrekarelik alanın doldurulmasına 1970 yılında başlandı ve 1982 yılında tamamlandı. Bu alana, Doğupark adı verilerek park haline getirildi.
Şehrin Baruthane mevkisinde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 1982 yılında doldurulmaya başlanan Batıpark, 825 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından dolgu çalışması tamamlanan Batıpark'ta, çevre düzenleme çalışması büyük ölçüde tamamlandı. Sevgipark kompleksi ve sahil yolunda yapılan dolgu çalışması ise 260 bin metrekarelik bir büyüklüğe sahip.
Yeşil alanların çoğaltılması ve dünya ölçeğine taşınması gayretlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde oluşturacağı 480 bin metrekarelik rekreasyon alanında dolgu çalışmalarını sürdürüyor.


Samsun'da 50 yılı aşkın bir süredir devam eden dolgu çalışmalarında 3 milyon 355 bin metrekare büyüklüğünde deniz doldurularak kara parçası haline getirildi. Dolgu alanlarında Valilik, Atatürk Kültür Merkezi, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, Yabancılar Çarşısı, fuar bölgesi, liman, Serbest Bölge, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi, Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü, Yat Limanı, İlkadım Atletizm Stadı, Hayvanat Bahçesi, Samsunspor ve Anakent Sosyal Tesisleri gibi kurum, kuruluş ve yerler bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?