2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dolmuşçular kontak kapattı

DOLMUŞÇULAR BİR GÜNLÜK KONTAK KAPATTI

Samsun'da şehir merkezine alınmayan minibüsçüler kontak kapatırken, yaklaşık 500 kişi yürüyüş düzenleyerek Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce, UKOME kararı doğrultusunda ilçe minibüs ve midibüslerinin şehir içine girişlerini engelleyen ve şehir dışındaki Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otogarı'nda indirme ve bindirme yapmasını öngören karar, 5 Ekim tarihinden itibaren uygulanıyor. Mücadelelerini sürdüren 14 ilçe minibüs ve midibüs sürücüleri olaylı eylemlerinin ardından, Sahil Yolu Hayvanat Bahçesi önünde toplandı. Yürüyerek Büyükşehir Belediyesi önüne gelen minibüs sürücüleri ve kooperatif başkanı

temsilcileri UKOME kararının iptali için yazı işlerine yaklaşık 2 bin dilekçe sundu. Kararın yanlışlıklarından söz edilen dilekçeyi minibüsçüler adına Salıpazarı Özel Halk Otobüsçüleri Derneği avukatı Hikmet Pekel ve dernek başkanları verdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş sonunda verilen dilekçeleri alan Büyükşehir Belediyesi, gerekli yasal uygulamayı başlattı. Uygulamanın iptali için yaklaşık 2 bin dilekçe sunduklarını belirten Hikmet Pekel, gerekli yasal mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Bafra Minibüsçüler Derneği Başkanı Savaş Özcan, yüzlerce dolmuşçu ve ailelerinin mağdur edildiğini kaydetti. Çarşamba Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Cemal Baysal, kararın geri alınması gerektiğini, şehir içerisine giremedikleri takdirde herkesin mağdur olacağını ifade etti.

Dilekçelerin sunulmasının ardından dolmuş ve midibüs sürücüleri yürüyerek şehir merkezinde alkış ve tezahüratlarla protestoda bulunarak Sahil Yolu'ndaki toplanma noktasına yürüdü. Burada minibüsçüler güvenlik güçlerinin gözetiminde ilçelerine döndü. Midibüs ve dolmuş sürücüleri yarından itibaren servislere başlayacak.

DOLMUŞÇULAR BİR GÜNLÜK KONTAK KAPATTI
DOLMUŞÇULAR BİR GÜNLÜK KONTAK KAPATTI
DOLMUŞÇULAR BİR GÜNLÜK KONTAK KAPATTI
DOLMUŞÇULAR BİR GÜNLÜK KONTAK KAPATTI
DOLMUŞÇULAR BİR GÜNLÜK KONTAK KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 14:12:01
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 15:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?