2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Domuz gribi temizliği başladı

OKULLARDA DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜNE KARŞI TEMİZLİK

Samsun'da okulların tatil olması nedeniyle dezenfeksiyon çalışmaları başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Perşembe ve Cuma günün eğitim kurumlarında tatil olması, Cumartesi ve Pazar haftalık tatilin birleşmesinin ardından, okullarda domuz gribine (H1N1 Virüsü) karşı dezenfeksiyon çalışmaları başlatıldı. Samsun genelindeki bin 150 okul ve eğitim kurumundaki 253 bin öğrencinin virüse karşı korunması için seferberlik başlatıldı. Okullarda çamaşır suyu ve diğer temizlik malzemeleri ile tüm sınıflar, camlar, kapı kolları, sıralar, yazı tahtası koridorlar tuvaletler temizlendi.

İlaçlama faaliyetinin ardından tuvaletlere özel mikrop öldürücü sıvı ve köpük sabunlar konuldu. Okullarda hararetli bir şekilde temizlik çalışmaları sürerken, öğrencilerin mikroptan korunmaları için her türlü tedbir alınıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, tüm okullarda tatilin de fırsat bilinmesiyle birlikte temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Okullarda her gün düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmalarının okul idarelerince yürütüleceğini belirten Koç, öğrencilerin bilgilendirilmesinin yanında, hijyene özen gösterileceğini kaydetti.

OKULLARDA DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜNE KARŞI TEMİZLİK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 13:35:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?