6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Donmaktan kurtarıldılar

Samsun İl Özel İdaresi ekipleri, tipi şeklinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle il genelinde alarma geçerek mahsur kalan onlarca vatandaşı donmadan kurtardı.


Önceki geceden itibaren etkili olan aşırı kar yağışı Samsun'da hayatı felç etti. Tipi şeklinde başlayan ve kısa sürede her tarafın bembeyaz yapan kar yağışının ardından Samsun Valiliği harekete geçti.

İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe ile alt kademe belediyeleri sorumluluk alanında çalışma başlattı. Kar mücadelesinin en zor çalışma şartlarını ise İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarında yaşadı.

Yaklaşık 1.5 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle birçok vatandaşın yollarda mahsur kalması ekipleri hareket geçirdi. Gece ve sabah saatlerinden itibaren yürütülen çalışmalarda yaklaşık 7 saat yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına İl Özel İdaresi ekipleri yetişti.

Mahsur kalan birçok vatandaş, greyderlerin kapanan yolları açmasıyla kurtulabildi.

Donmak üzere olan çok sayıda vatandaş araçlarda ısınmaya çalışırken, yakıtı bitenler ise başka araçlara sığınarak kendini donmaktan kurtardı.

Aşırı yağış ve tipi, açılan yolları yeniden kapatması ise ekiplere zor anlar yaşattı.

İl genelinde 50'nin üzerinde ekip aralıksız çalışmaları sürdürürken, mahsur kalan vatandaşlar köy kahvehanelerine sığındı.

8 bin 254 kilometrelik güzergahta 945 köy yolunda çalışmaları aralıksız sürdüren İl Özel İdare ekipleri, birçok hasta ve acil durumu bulunan vatandaşa da yardım elini uzattı.


Yolda mahsur kalan Hikmet Şahin, 6 saattir kar yağışı nedeniyle yolda mahsur olduğunu ve ekiplerden yardım talep ettiğini söyledi.

Tipi nedeniyle yolların kısa sürede kapandığını ve donmak üzereyken ekiplerin kendilerini kurtardığını ifade eden Ahmet Güdek ise, yağışın geçen yıllara oranla daha fazla olduğunu kaydetti.

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Sarıyıldız, ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını, kapanan yolların açılmaya çalışıldığını, tek sıkıntılarının aşırı yağışın kısa sürede açılan yolları yeniden kapatması olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 10:40:25
Güncelleme :31 Ocak 2008 Perşembe 10:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?