5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Döverek öldürene müebbet

Samsun'da annesinin kendisine giysi alması üzerine çıkan tartışmada karısını döverek ve bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kocanın yargılanmasına başlandı. 

Olay, Karşıyaka Mahallesi'nde yaklaşık 5 ay önce meydana geldi. Hüseyin Y. (32), 10 yıl önce evlenip 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik yüzünden boşandığı ve olaydan 6 ay önce de tekrar birlikte yaşamaya başladığı eşi Sabiha Olgun'u (23) darp ederek öldürdüğü iddia edildi. Sabiha Olgun'un evinde kanlar içinde bulunması üzerine tutuklanan Hüseyin Y.'nin, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle bugün yargılanmasına başlandı. Eşini döverek ve bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Hüseyin Y., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Eşimi ben öldürmedim. Saat 23.00'de kavga ettik. Sabah kalktığımda yerde cam kırıkları vardı. Olay nasıl oldu hatırlamıyorum. Eşimi ben öldürmüş olsam, çocuğumun yayında yapmam. Başkaları yapmış olabilir. Benim hasımlarım var. Kendi ölümümü beklerken eşimi öldürdüler" dedi. 

Duruşma tanık olarak dinlenen 7 yaşındaki İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi S.C.Y., annesini babasının öldürdüğünü söyleyerek, "Olay akşamı evde annemle yemek yedik. Babam geldi ve annemle kavga etmeye başladı. Yerlere bardaklar attı. Annemi bardak kırıklarının olduğu yere yatırıp uzun süre dövdü. Ardından da bıçakla yaraladı. Sabah okula gitmek için kalktığımda annemin kalk diye yatağına gittim ancak kalkmadı. Annem ölmüştü. Olayı dedeme haber verdim" diye konuştu. 

Duruşma, şahitlerin dinlenmesi için ertelenirken; Hüseyin Y., gözaltına alındığında polise verdiği ifadede, "Esrar ve içki içiyorum. Olay akşamı eve alkollü geldim. Eşimin annesi kendisine pardösü almıştı. Ben 'bundan sonra kimse sana giysi alamaz' diye kendisiyle tartıştım. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Eşimle kavga ettikten sonra 7 yaşındaki oğlumun yanına yatıp uyudum. Pişmanım" dediği öğrenildi. 

Yapılan otopsi sonucu Sabiha Olgun'un, kalçasında ve elinde bıçak yarası olduğu ancak darp sonucu öldüğü tespit edilmişti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 17:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?