2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

DSİ çocuklara yüzmeyi sevdiriyor

Samsun'da yaz sezonunda başlamasıyla birlikte DSİ Yüzme Kulübü'ne kayıt yaptıran çocuklar hem spor yapıyor hem de gelişimlerine katkı sağlıyorlar.


2007 yılında kurulan DSİ Yüzme Kulübü çalışmalarını 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nda sürdürüyor. DSİ Yüzme Kulübü yöneticisi ve antrenörü Şenol Özoral gözetiminde antrenörler Zeynep Coşkuner, Mustafa Yıldırım, Seda Çağlar'ın katıkları ve eğitimleri ile çocuklara yüzme sporu sevdiriliyor. Çocukların ve gençlerin yüzme sporuna büyük ilgili gösterdiğini belirten Şenol Özoral, 70 sporcunun yüzme yaz okulumuza kayıt yaptırdığını kaydetti. Amaçlarının küçük yaştaki sporculara yüzmeyi sevdirmek olduğunu ifade eden Özoral, başarılı gördükleri sporcuları kış okullarına alacaklarını ifade etti.
DSİ Yüzme Yaz Okulu çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, haftanın 6 günü çalışmaların devam ettiğini belirten Özoral, "Geçen hafta Giresun da yapılan 9-10 yaş altı yarışmasına 20 sporcu ile katıldık. Trabzon'da yapılacak olan 10-11 yaş yarışları için hazırlanıyoruz. Şimdiye kadar yapılan bir çok yarışta dereceler aldık. Türkiye şampiyonasında Onurcan Yetkin ve Kutluhan Demir Arslan, finalleri yüzerek kulüplerine Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazandırdı. 2009 şubat ayında Onurcan Yetkin, Olimpik Kulaçlar milli takım kampına davet edildi. Bu Samsun'da yüzme tarihinde bir ilktir" dedi.


Özoral, sporcuları Kutluhan Demirarslan'ın ise Galatasaray yüzme kulübüne transfer edildiğini de vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 14:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?