6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

DSİ'den dev yatırımlar

Samsun'un doğu ve batı yönündeki ilçelere yönelik yaklaşık 200 milyon YTL tutarında içme suyu ve sulama yatırımı yapılacağı bildirildi.

DSİ. 7 Bölge Müdürlü çalışmaları hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, yeni düzenlemeyle Ankara-İstanbul ile nüfusu 100 binden büyük illerin ve 100 binin altındaki il ve ilçe ile beldelerin de içme suyu temin görevin kendilerine verildiğini, bu görevin de en iyi şekilde yerine getirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Samsun'da içme suyu sorunun çözümü için ilçelere yönelik yürütülen iki önemli çalışmalardan biri olan Terme Projesi'ne değinen Çıtır, projenin Salıpazarı ilçesi membaında inşa edilecek olan Salıpazarı Barajı, ayıca Terme Ovası Kumköy Regülatörü'nün sulama alanının üst kısmındaki 2 bin 750 hektar alanın sulamasını kapsadığını kaydetti.

İçme suyunun Salıpazarı, Terme, Çarşamba, Ayvacık ilçe merkezleri ile 32 köy ve beldenin içme suyunu temin edecek şekilde projelendirildiğini belirten Çıtır, temiz ve sağlıklı içme sularının kazandırılması için gerekli hazırlıkların sürdürüldüğünü, barajın inşa edilecek alanda yerleşim alanının olmamasının suyun daha sağlıklı olacağını gösterdiğini ifade etti.

Daha önce tasfiye edilen 19 Mayıs ilçesi membaındaki Dağköy Barajı'nı yeniden planlayacaklarını vurgulayan Çıtır, "Samsun'un en büyük ilçesi olan Bafra ilçesi, 19 Mayıs ilçesi ile çevredeki 30 köy ve beldenin içme suyu problemini çözmeyi amaçlıyoruz. Bu sene planlamasını revize edeceğiz. Terme projesinde olduğu gibi barajın bin 700 hektar civarında sulama faydası da olacak. Bütün sulama projeleri son teknoloji ile yapılacak. 2008 yılı Samsun'un merkezine ilave olarak doğu ve batı yönündeki bütün ilçelerinin sağlıklı içme suyu çözme yılı olacak" dedi.

Çıtır, her iki projenin toplam yaklaşık 200 milyon YTL'ye mal alacağını tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 17:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?