6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

DSP'den TEKEL işçilerine destek

Samsun Ballıca Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı çıkan işçilere, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer destek verdi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer ve DSP İzmir Milletvekili Recai Birgül, Ballıca Sigara Fabrikası'nda çalışan işçileri ziyaret etti. Yemekhanede işçilerle seslenen Bayer, Ankara'da TEKEL'in özelleştirilmesini eylem yaparak protesto eden işçilerin üzerine panzerlerle su sıkılmasını ve biber gazı atılmasını eleştirdi.

Bayer, "Halk hareketi olacaksa, biz biber gazı atılmasını da, panzerle su sıkılmasını da göze alırız. Ancak, işçilerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmesi lazım. Biz, sizinle güçleneceğiz. Siz de bizimle güçleneceksiniz" dedi.

DSP'nin de özelleştirmeye karşı olmadığını, ancak kar eden kuruluşları değil, zarar eden KİT'lerin satılması gerektiğine işaret eden Milletvekili Recai Birgül ise, "Şuan kar eden kuruluşlar satılmaktadır. TEKEL'in arsaları bile satıldığı fiyattan daha çok para etmektedir" diye konuştu.

Özelleştirilen KİT'lerdeki işçilerin hep kendilerine sıra geldiğine hareket ettiğine dikkat çeken Birgül, "Tehlike kapınıza geldiğinde hareket ederseniz yalnız kalırsınız. Halbuki bütün işçilerin bir araya gelerek hareket etmesi lazım" şeklinde konuştu.
Türkiye'de artık sağ-sol ayrımının bittiğini dile getiren Milletvekili Birgül, Türkiye'nin artık "Türkiye'ye sahip çıkanlar ve çıkmayanlar" diye ikiye ayrıldığını ileri sürdü.

Ballıca Sigara Fabrikası'na giden caddeye eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in isminin verilmesi nedeniyle sevinç duyan Bayer ve Birgül, "Bülent Ecevit Caddesi" yazan tabelanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 16:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?