2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

DSP'nin belediyecilik anlayışı çok farklı

Demokratik Sol Parti (DSP) Atakum İlçe Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Emin Dinççağ, Atakum ilçesine yeni bir anlayış ve tarz getirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Atakum ilçesine aday olurken öncelikle makamın nimetlerinden yararlanmak gibi bir tutum içerisiyle asla yola çıkmadığını dile getiren Dinççağ, bunu kamuoyunun özellikle bilmesini istediğini belirtti.

Yerel yönetimlerin farklı bir bakış anlayışını getirebilmesinin daha değerli olacağına dikkat çeken DSP Atakum İlçe Başkan Adayı Dr. Mehmet Emin Dinççağ, "Ben yeni bir belediyecilik anlayışına talibim. Türkiye'de yaygın olan belediyecilik anlayışı daha çok alt yapı üzerine kurulmuş. İstediğim belediyelik ise iş ve istihdama dönük bir belediyecilik anlayışıdır. Bunu yerel yönetim yapmayacak da kim yapacak. Kalkınma projeleri ve bu konuda istihdama yönlendirmelidir. Bu bir kurumsallaşma işidir. Yerel yönetimler kalkınma konusunda mutlaka kurumsal bir takım bir şeyler yapması gerekir. Samsun kenti turizm üzerine kalkınabilir. Bunun adı ise sağlık turizm olabilir. Sağlık turizmi ve diğer turizm dallarını Samsun'a nasıl getirebiliriz veya geliştirebiliriz tartışmasını yapmamız lazım. Yani biz belediyelikte yeni bir anlayış ve tarz getirmek zorundayız. Birinci önceliğimiz iş ve istihdamdır. Bu konuda yeni bir imkan elde edersek yapacağımız ilk iş kamuoyunu ve iş adamlarının bu kavram üzerine yoğunlaştırmak" dedi.

ATAKUM'A DİYABET HASTANESİ VE İLÇE DEVLET HASTANESİ
Belediyede ilk iş olarak istihdama yönelik grup büroları açmak olduğunun altını çizen Dr. Mehmet Emin Dinççağ, yatırım yapmak isteyen iş adamlarını grup bürolarından yönlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Şehrin turizm kavramının gelişmesi için bir dizi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Dinççağ, şunları kaydetti: "Bununla ilgili 104 maddelik proje yazdım. Bunu zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacağım. Projelerimiz arasında Atakum'a bir diyabet hastanesi kurmak var. Bu Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk olacak. Çünkü Diyabet Hastanesi demek özel ihtisas hastanesi demektir. 17 yıldır diyabet konusunda Samsun'da çalışmalarımız var. Bu konuda 400-500 kişinin istihdamı sağlanacaktır. Atakum'da bir ilçe hastanemiz yok. Özel hastanelerin yanı sıra, kamuya ait yatırımlarda olmalıdır. Yatırımlarımızda özel sektör, halk ve kamu olmalıdır. Krizin Türkiye'ye yansımalarından ötürü kaynaklarımız çok iyi olduğu bir dönem olmayacak. Bununla birlikte az kaynakları akılcı bir şekilde istihdama yönlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Dinççağ, Atakum'da kaynakların çarçur edildiğine inandığını belirterek, "Yola çıkış noktamızdan birisi de buydu. Biz bu çarçur edilen kaynakları işe, istihdama ve halka yönlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 11:35:26
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 11:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?