5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

DTÖ bilgilendirme semineri

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Samsun'da ilk kez, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

İl Tarım Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan seminere Samsun, Çorum, Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Sinop, Tokat, Karabük, Bartın ve Sivas illerinden il müdürü, il müdür yardımcısı, şube müdürü, ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve veteriner hekimler katıldı.

DTÖ konusunda katılanlara bilgi veren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müşaviri Veli Bostancı, DTÖ'nün çok taraflı ticaret sisteminin yasal ve kurumsal organı olduğunu, hükümetlerin iç ticaret yasalarını ve düzenlemelerini nasıl yapacakları hususunda yasal bir çerçeve ortaya koyduğunu söyledi.

Bostancı, "DTÖ, toplu görüşmeler ve müzakereler yoluyla ülkeler arasında ticari ilişkilerin geliştirildiği bir platformdur. Hizmetler ticaretindeki ilk anlaşma; üyelerin kapsamı, milli uygulamalar ve piyasaya giriş konularındaki yükümlülüklerinden bahsetmekte ve hizmetler ticaretinin daha da liberalleştirilmesi hususunda genel bir çerçeve çizmektedir" dedi.

DTÖ konusunda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından Samsun'da ilk kez bilgilendirme semineri düzenlenmesinin sevindirici olduğuna dikkat çeken Samsun İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, DTÖ'ye Avrupa Birliği uyumuyla ilgili il bazında yaptıkları faaliyetler konusunda bilgi verdi.

Samsun'un 455 bin hektarlık ekilebilir alana sahip olduğunu dile getiren Kirenci, hayvansal üretimde ise yaklaşık 390 bin büyükbaş ve 180 bin küçükbaş hayvanı olduğunu, tarımsal faaliyetiyle Türkiye genelinde Samsun'un ön planda olan illerinin başında yer aldığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?