6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dualar küçük Baran için

Adı, Baran Gül. Habere konu olmasının nedeni ise, o dünyadaki 394 şanssız insandan bir tanesi.

Dünyada sadece 394 kişide görülen niemann pick (karaciğer ve dalak büyümesi) hastalığına yakalanan 23 aylık Baran Gül, hastalığın tedavisi olmadığı için çaresizce ölümü bekliyor.

Samsun'da dünyada ender görülen ve tedavisi olmayan niemann pick hastalığına doğuştan yakalanan Dilek ve Murat Gül ailesinin tek çocuğu 23 aylık Baran, gün geçtikçe hastalığın ilerlemesi nedeniyle nefes almakta ve yemek yemekte güçlük çekiyor. Ondokuz Mayıs, Hacettepe ve Gazi Üniversitelerindeki doktorların 24 ay ömür biçtiği küçük Baran'ın ailesi, çocuklarının kalan 20 günlük yaşamında tedavinin bulunması ve iyileşmesi için kobay olarak bile kullanılmasını göze alıyor.

Çocuklarının yaşaması için çare arayan aile, son umut olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Aysel Yücel'e küçük Baran'ı götürdüklerini ve Prof. Dr. Yücel'in, "Tedavinin Amerikalı bilim adamları tarafından araştırıldığını; ancak 1 ila 5 yıl arasında ilacının piyasa sürebileceğini" belirtmesiyle adeta yıkıldı.

Küçük Baran'ın babası Murat Gül, Baran'a, doktorların 24 ay ömür biçtiğini belirterek, "Baran'ı şu an karaciğer ve dalak büyümesinden başka bir problemi yok. Niemann pick hastalığına yakalanan hastaların birçoğu kafasını bile kaldıramazken Baran sağlıklı çocukların yaptığı her şeyi yapabiliyor" dedi.

Baran'ın iyileşmesi için her şeyi göze aldıklarını ifade eden baba Murat Gül, "Tedavinin bulunması için gerekirse Baran'ın kobay olarak bile kullanılmasına izin verebiliriz. Çünkü Baran'ın yaşaması için tedavinin bir önce bulunması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 15:25:45
Güncelleme :7 Ocak 2008 Pazartesi 11:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cadim IP: 78.165.141.xxx Tarih : 2.03.2008 11:46:16

iyşallah iyi olursun saglına kavuşursun bütün dualarımız seninle