2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dumansız Samsun'a merhaba

Samsun'da 19 Temmuz'da başlayacak sigara yasağı öncesinde "Yüzde 100 Dumansız Samsun'a Merhaba" kampanyası ile uygulamaya start verildi.


Türkiye genelinde 19 Temmuz'da uygulamaya girecek olan 'Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunmaya Dair 4207 Sayılı Yasa'nın uygulanması kapsamında Samsun'da önlemler alınıyor. Lokanta, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence yerleri olan topluma açık kapalı mekanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesinin önüne geçecek uygulama kapsamında İl Özel İdare Konferans Salonu'nda "Yüzde 100 Dumansız Samsun'a Merhaba" etkinliğiyle yasa tanıtıldı ve destek istendi.


Açılış konuşması yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, gecikmiş bir uygulamanın hayata geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını, insan ve toplum sağlığına zararları bilinen, ölümlere neden olan tütün mamullerini engelleme sürecine girildiğini söyledi.


Ortak kanaatin sigaranın sağlığa zararlarının ve insan özgürlüğünü kısıtladığı olduğunu belirten Güzeloğlu, sigaranın yaşam sevincini en aza indirdiğini ve kusurlu bir birey haline getirdiğini, sıkıntılı ruh hali yaşattığına dikkat çekti. Özellikle genç nesillerin korunması gerektiğini ifade eden Güzeloğlu, "Hepimiz uygulamaya gönülden destek vermeliyiz. Dumansız bir hava sahası için ortak mücadele şart. Bu konuda başarı sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişteki salgın hastalıklarda yaşanan toplu ölümlerin şimdi sigaranın oluşturduğu hastalıklar nedeniyle yaşandığına vurgu yaptı.Uygulamayı desteklediklerini belirten Yılmaz, başka bir tehdit olan plastik atıklara dikkat çekti. Yılmaz, şehrin her tarafından pet şişeler topladıklarını bununla da mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, uygulamaya halkın sahip çıkmasını isteyerek, sigaranın sağlığa zararları hakkında bilgi verdi. Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Milli sporcular Gülesen Çebi, Berat Sena Doğru, Fatih Üçüncü birer konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler, "Yüzde 100 Dumansız Samsun'da Merhaba" pankartları taşıyıp ve tişörtleri giyerek şarkı söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?