2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dündartepe'nin çehresi değişecek

Samsun Canik Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Osman Genç, Dündartepe'de yapılacak çevre düzenleme çalışmaları ile buranın çehresinin değişeceğini söyledi.


Canik'e 5 yıldır ne yapıldıysa belli bir plan ve proje çerçevesinde yapıldığına dikkat çeken Canik Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Osman Genç, yapılan hizmetlerin kalıcı olması ve insanların maksimum derecede faydalanabilmesi göz önünde bulundurularak yapıldığını söyledi.

Gazi Osman Paşa Mahallesi Dündartepe mevkisinde bulunan Mescid-i Aksa Camii ve çevresinde yapılacak çalışmalarla çehresinin değişeceğini kaydeden Başkan Genç, "Bizim işimiz hizmet gücümüz ise halkımızdır. Halkımızdan aldığımız güç ve kuvvetle ilçemize yaptığımız yatırımları getirdik. Dündartepe mevkisinde geçtiğimiz yıllarda sel baskınları yaşandı, insanlarımız mağdur oldu. İleriyi gören yerel yöneticiler alarak, hizmet alanımızda olmamasına rağmen Teknepınar deremizin çevresine zarar vermeden Yılanlıdereye ulaşması için 210 metre uzunluğunda baks yaptık. Ali Baba Sokağımızın işler hale gelmesi için 140 uzunluğunda istinat duvarını hayata geçirdik" dedi.


Önümüzdeki dönem içerisinde de alt yapısı tamamlanan Teknepınar Deresi ve Mescid-i Aksa Camii çevresinde rekreasyon çalışmalarının yapılacağını belirten Başkan Osman Genç, "İlçemiz, doğal bitki örtüsü ile Karadeniz Bölgesi'nde eşi ve benzeri olmayan bir bölge. Bu zamana kadar ihmal edilmesi akıllara zarar. Doğa harikası bir yerin Türk turizmine kazandırmak yerel yöneticilerin en önemli görevi. Bu bilinçle ilçemizin tanıtılması için gelen misafirlerin rahat bir şekilde gezmesi ve dinlenmelerini amacıyla imkanlarımız ölçüsünde çevre düzenleme çalışmalarımızı hayata geçiyoruz.

Dündartepe'de yapacağımız çalışmada bunlardan bir tanesi. Hem Canik'e gelen misafirlerin rahat etmeleri ve hem de bölgemizdeki halkımızın dinlenmeleri ve çocuklarımızın oyun oynamaları için buradaki çalışmamızı hayata geçireceğiz" diye konuştu. Genç, 450 bin TL'ye mal olacak Dündartepe ve Mescid-i Aksa Camii çevresinde yapılacak rekreasyon çalışmaları bünyesinde, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, piknik ve mesire yerleri ile yürüyüş yollarının bulunacağı da belirtti.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 20:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?