6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dünya birincisi hafızdan Kur'an ziyafeti

Dünya birincisi hafızlar tarafından Samsun'un Bafra ilçesinde statta verilen Kur'an-ı Kerim ziyafetini birlerce vatandaş izledi.


Bafra Belediyesi ile Anadolu Gençlik Dergisi Bafra Şubesince Bafra Şehir Stadyumu'nda Kur'an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi. Kur'an ziyafeti, dünya birincisi hafızlar İranlı Ahmet Ebu'l Kasimi, Endonezyalı Fahrettin Serumfayt, Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien tarafından verildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Yaklaşık 4 saat süren Kur'an-ı Kerim ziyafetinde Bafralılar, okunan Kur'an-ı Kerim ile unutulmaz bir gece yaşadı.


Gecenin açılış konuşmasını yapan Bafra Anadolu Gençlik Dergisi Bafra Şubesi başkanı Hamdi Yıldız, kaliteli bir gençlik yetiştireceklerini ve Türk milleti için çok yönlü olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Programda konuşan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, dünyaca ünlü hafızları Bafra ilçesine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kur'an ziyafeti, ramazan ayında Bafra'nın birlik, beraberliği ve bereketidir. Bizler, ramazan ayında hayırda sürekli çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız ramazan ayında aşevinde yaptığımız çalışmamıza yardımcı oluyor. Belediye olarak 5. Kur'an ziyafetini yapıyoruz" dedi.


Bafra Müftüsü Burhan Keleş ise şunları söyledi:
"Allahü Teala, dünyada Allah'ı sevenlere şifa verecektir. Daha önceden kapalı spor salonlarında Allah için Kur'an ziyafeti yapılıyordu. Şimdi ise kapalı spor salonları az geldi. Kur'an ziyafetleri stadyumlara ulaştı. Çok sayıda vatandaş stadyumlara Kur'an ziyafeti için katılıyor. Bizim milletimiz Kur'an ziyafetleriyle kutsal alanlara hizmet vermiştir."


Statta yapılan Kur'an-ı Kerim ziyafetine katılan binlerce kişi, hafızların tilavet ettiği Kur'an-ı Kerim ile manevi bir gece yaşadı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 13:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?