6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dünya Engelliler Günü kutlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tüm engelliler adına konuşma yapan Bafra Sakatlar Derneği Başkanı İsmail Tabak, Türkiye'deki verilerin toplam nüfusun yüzde 12.29'unun engellilerden oluştuğuna işaret ettiğine değinerek, "Sonuç olarak engelliler, toplumun göz ardı edilmeyecek büyüklükteki bir kesimi olarak sahip oldukları hakları kullanabilmek için dünyanın her yerinde yaşam mücadelesi vermektedir. Engelliler en temel haklarından yararlanmak için dahi kapılarının dışına çıkamaz durumda kalmaktadır. Evler engelliler ve aileleri için adı konulmamış hapishaneye dönüşmüştür" dedi.


Daha sonra, 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla Bafra Sakatlar Derneği Başkanı İsmail Tabak, Bafra Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Filiz Özkara, Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Yıldız Kaya ve Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Zihin Engelliler Öğrenci İzci Grubu, Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş'i makamında ziyaret etti.


Kaymakam Ayhan Boyacı, engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit yararlanmalarını sağlamanın gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.
Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş ise belediye olarak engelli vatandaşlara her konuda destek vereceklerini bildirdi.
Kaymakam Ayhan Boyacı ve Bafra Emniyet Müdürü Mahir Erol da Bafra'da bulunan engellilere ait dernekleri ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?