2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dünya Güzeli engel tanımıyor

Samsun'da, '2009 Yılı Dünya Engelliler Güzeli' seçilen Nergis Demirarslan, ayaklarının tutmaması ve ellerini kullanamamasına rağmen okumak için her sabah birçok engeli aşarak okula gidiyor.


17 Ağustos 2005 tarihinde Fatsa Belediye Plajı'nda bir yakını tarafından denize atıldığı sırada sığ yere denk gelerek boynunun kırılması sonucu felç kalan 17 yaşındaki Nergis Demirarslan, hayattan kopmayarak engelleri aşmaya çalışıyor. Bir zamanlar yürüyerek gittiği okula kazanın ardından akülü engelli arabası ile gitmeye başlayan Nergis Demirarslan, azmini kaybetmemeye çalışıyor.


2009 yılı başında Dünya Engelliler Güzeli seçilen Nergis, her sabah erken saatlerde annesini öptükten sonra, akülü arabası ile eğitim gördüğü 19 Mayıs Lisesi'ne gitmek için yola çıkıyor. Kapıda bekleyen arkadaşları tarafından okula kadar eşlik edilen Nergis, yol güzergahında da birçok zorlukla karşılaşıyor. Araçların sıkıştırması, bozuk yollar, yanlış parklar, çıkılamayan kaldırımlara rağmen arkadaşlarının yardımıyla okuluna yaklaşık 30 dakikada ulaşan Nergis, kendisi için özel bir yer hazırlanan 11/ TM
sınıfına ulaşıyor. Sınıf arkadaşları ise Nergis'i dönüşümlü olarak her sabah evinden alıyor, akşamları yine evine bırakıyor.
Sınıfta kendisine özel olarak ayrılan yerde sadece öğretmenini dinleyen, notlarını ise arkadaşlarından alan dünya güzeline tüm okul arkadaşları ve öğretmenleri sahip çıkıyor. Nergis'in eğitimini tamamlamayabilmesi için herkes seferber olurken, azmi okulda örnek gösteriliyor. Haftanın 5 günü bıkmadan usanmadan zorlanarak okula giden Nergis, yarım kalan eğitimi tamamlamak ve hedefindeki avukatlık mesleğini icra etmek için mücadele ediyor.

"İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?"
Yaşadığı olayın ardından hayattan kopmadığını ve yaşamına kaldığı yerden devam etmeye çalıştığını belirten Nergis Demirarslan, okul yolunda düzensiz kaldırım, yanlış araç parkları, çukurlar, tümsekler, bozuk yollar ve insanların duyarsızlığı gibi birçok sorunla karşılaştığını kaydetti. Nergis Demirarslan, arkadaşlarının destekleriyle okuduğunu, hayalindeki avukatlık mesleğini icra etmek için eğitimini tamamlamaya çalıştığını dile getirerek, "Hayattan kopmadım, daha da sarıldım. Yürüyemiyorum, yazamıyorum ama derslerimi dinliyorum. Okumak istiyorum" dedi.


Demirarslan, kendisinin sakatlanmasına neden olanların 2 bin TL para cezasına çarptırılmasını da eleştirerek, "Bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu. Nergis'in arkadaşları ise dünya güzelinin sınıfın neşe kaynağı olduğunu söyledi. Arkadaşları, Nergis'in eğitimini tamamlaması için seferber olduklarını, okula gidiş-gelişlerinde ve okulda ihtiyaçlarını karşılamada kendisine yardımcı olduklarını, özellikle okul yolunda çok zorluk çektiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?