6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Dünyada normal doğuma geçiş var

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zinnur Aras, dünyada normal doğumun daha sağlıklı olduğunun kanıtlandığını belirterek, "Şu anda dünyada normal doğuma geçiş var" dedi.


Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, gebeleri bilinçlendirmek ve sağlıklı bir doğum yapmalarını sağlamak amacıyla seminer verdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle hastanenin konferans salonunda düzenlenen seminere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mithat Günaydın, hemşireler ve hamile bayanlar katıldı. Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zinnur Aras, seminerin amacının gebelerin 9 ay boyunca nasıl izleneceği, doğumdan itibaren tanı konduktan sonra kontrollerin nasıl olacağı ve neler yapılacağı, doğum hakkında hastaları bilgilendirmek olduğunu söyledi. Normal doğumun hasta için daha sağlıklı olduğunu belirten Aras, "Dünyada sezaryenler denenmiş ve normal doğumun daha sağlıklı olduğu kanıtlanmıştır. Şu anda dünyada normal doğuma bir geçiş var, insanlar normal doğuma ikna edilmeye çalışılıyor" diye konuştu.


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özoğlu ise, hastaların gebelik konusunda daha iyi bilgi edinmeleri ve normal doğumun daha doğru bir yol olduğu konusunda onları bilinçlendirmek amacıyla bu seminerleri başlattıklarını söyledi.


Başhekim Günaydın da, gebelerin eğitimine çok önem verdiklerini ifade ederek, "Bu amaç doğrultusunda uzun süredir anne adaylarına seminerler veriyoruz. Gebe eğitimleriyle sağlıklı nesiller yetiştirmek, normal doğumu teşvik etmek ve sezaryenli doğumu azaltmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?