6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Duruşma salonu savaş alanı gibi oldu

Samsun'da silah tehdidiyle 2 kişinin tabancalarını ve paralarını gasp etmek suçundan toplam 93 yıl hapis cezasına çarptırılan sanıklar, duruşma salonunu savaş alanına çevirdi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, Yusuf Ş. ile Oktay A.'ya silah çekerek ceplerindeki 2 adet tabanca ve 235 YTL'yi gasp ettikleri iddia edilen Durmuş K., Nurettin D., Mehmet A., Selim K. ve C.K.'nin yargılanması sona erdi. Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda Durmuş K., Nurettin D., Mehmet A. ve Selim K.'yı iki ayrı silahlı gasp suçundan 20'şer yıl, 18 yaşından küçük olan C.K.'yi ise yine 2 ayrı gasp suçundan 13 yıl 4 ay olmak üzere 5 sanığı toplam 93 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kararla şok olan sanıklardan Durmuş K., mahkum bölümünün korkuluklarını ve sanık avukatlarının oturduğu masayı tekme atarak parçaladı. Jandarmanın ve polisin müdahale ettiği olayda Durmuş K. güçlükle zapt edilirken, polis biber gazı sıkarak şahsı etkisiz hale getirdi. Salonda bulunanlar da biber gazından etkilenirken, duruşmalara bir süre ara verildi. Durmuş K.'nın duruşma salonuna verdiği zarar ise olay yerine çağrılan Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından
fotoğraflanıp, rapor tutuldu.


Durmuş K.'nın bir süre önce Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekiplerinin çökerttiği Elmantos çetesinin lideri olduğu ileri sürüldü. 28 Ocak 2008 tarihinde Derebahçe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Durmuş K., Nurettin D., Mehmet A., Selim K. ve C.K. hakkında, Yusuf Ş. ve Oktay A.'ya silah çekip üzerlerindeki tabancayı ve ceplerindeki parayı gasp ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 15:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?