2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Dütmendağı'na 196 bin fidan dikildi

Samsun'da ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kurak Dütmendağı'na 196 bin fidan dikildi.

Çevre ve Orman Müdürlüğü Alaçam ilçesi Pelitbüküsekecek ve Pelitbükükaracak köyleri sınırları içindeki Dütmendağı'nın güney ve güney batı yamaçlarında 112 hektar alanda 2004 yılında ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

5 yıllık süre içerisinde ağaç bulunmayan dağına 150 bin sarıçam, 40 bin karaçam ve 6 bin adet yalancı akasya fidanı dikildi, 6 kilometrelik alan dikenli tel ile çevrildi. İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, yürütülen ağaçlandırma çalışmalarında olumlu sonuçların elde edildiğini, ağaç bulunmayan dağın büyük bölümünün ağaçlandırılmasının sağlandığını kaydetti.

Ağaçlandırma çalışmaları için köylülerin katkısı olduğunu devlet-vatandaş işbirliğiyle fidan dikim çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Kılıç, köylülere toplan 115 bin TL ağaçlandırma çalışmaları için ücret ödendiğini kaydetti. Ülkenin ağaçlandırılması için seferber olunduğunu dile getiren Kılıç, Türkiye'nin geleceği için ağaçların önemli olduğunu, toplumun her kesiminin ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlaması gerektiğini hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 13:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?