4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

DYP'li Özcan: AKP halktan kaçıyor

Doğru Yol Partisi (DYP) Samsun İl Başkan Yardımcısı Zerrin Özcan, hükümetin, petrole zamda acele ettiği gibi indirimde de aceleci olması gerektiğini ileri sürerek, "Hükümet, artık ülke ve halkın gerçekleriyle yüzleşmeli" dedi.

DYP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, AKP’nin IMF politikalarını uyguladığını, kamu yatırımlarının durduğunu, son günlerde yapılan akaryakıt ve doğalgaz zammının milleti canından bezdirdiğini öne süren Zerrin Özcan, "Petrol fiyatında dünya genelinde düşüş yaşanırken Türk halkı akaryakıtı en pahalı tüketen toplum haline geldi. Petrolün varil fiyatı 50 dolardan 38 dolara düştü. AKP petrol fiyatındaki artışı vatandaşın sırtına yüklemekte son derece hızlı davranan hükümet olarak, meydana gelen yüzde 25’lik düşüşü de vatandaşımıza hızla yansıtmak zorundadır" diye konuştu.

Köylü ve çiftçinin yoksulluğa terk edilerek tasfiye edilmeye çalışıldığını ileri süren Özcan, AK Parti milletvekillerinin köylünün sıkıntısını gündeme getirmek isterken Meclis çatısı altında susturulduğunu savundu. Özcan, "Köylü traktörünü çalıştıramıyor, tarlasını ekemiyor, gübresini alamıyor. Enflasyon yüksekken reel faiz yüzde 15’ti, bugün enflasyon düştü deniyor, reel faiz yine yüzde 15. Bütçe yine faize gidiyor" şeklinde konuştu.

Halkın alım gücünün zayıfladığını, iç piyasanın durgunlaştığını, bir gömleğin 12 ay taksitle satılabildiğini ve insanlar gelecek senenin gelirini harcamaya başladığını ifade eden Zerrin Özcan, şöyle devam etti:

"Ankara’nın iradesi AB ve ABD’ye teslim edilmiş durumda. Dün en azından ticaret için Irak’a gidilebiliyorken, bugün gidenler öldürülüyor. Hükümet ise ’Kendi güvenliğinizi kendiniz sağlayın’ diyor. Türkiye’de güvensizlik cadde-sokaklarda. Gasp cinayetleri, hırsızlık, kapkaççılık çoğaldı. İnsanlar herkesin gözü önünde soyulup öldürülür oldu. Koalisyon hükümetini tasfiye eden şartlar bugün çok daha vahim noktaya geldi. AKP hükümetini daldığı derin uykudan uyanmaya davet ediyoruz. AKP ülke gerçekleri ve halkın hayatıyla yüzleşmelidir. Bugün tek alternatif ise DYP’dir. DYP milletin partisidir. Geçmişte olduğu gibi bugün de merkez sağın yegane temsilcisidir."

samsun
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?