2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ebelere karanfil dağıtıldı

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, ebelerin ana-çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde yeterli bilgi ve beceri ile donatılmış anahtar personel olduğunu söyledi.


Mustafa Kasapoğlu, 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Ebeler Haftası' kapsamında Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ni ziyaret etti. Kasapoğlu, Başhekim Mithat Günaydın ile birlikte hastaneyi gezerek 'Ebeler Haftası' nedeniyle hastanede görev yapan ebelere karanfil dağıttı.


İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, ebeliğin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerinde annenin izlenmesi, gerekli bakım ve eğitimin verilmesi, normal doğumların yapılması, 0-6 yaş grubu çocukların büyümesi, gelişmesi ve sağlık hizmetlerinde kullanılan sayısal verilerin toplanması gibi işlerden sorumlu olduğunu belirtti.

Ana çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte ebelerin koruyucu sağlık hizmetleri de verdiğini dile getiren Kasapoğlu, "Ebelerin sağlık alanında Türkiye'nin her köşesinde önemli ve kutsal bir görev yapmaktadır. Halk sağlığı seviyesini yükseltilmesinde ve geliştirilmesinde, tüm zorluklara ve ağır çalışma şartlarına rağmen özellikle kırsal alanda çalışan ebeler büyük rol oynamaktadır. Çünkü ebelik mesleği öncelikle kadını, anneyi, yeni doğan bebeği hedef alır. Ana-çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde yeterli bilgi ve beceri ile donatılmış ebelerimiz anahtar personeldir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 21:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?