5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Ecevit için anı defteri açıldı

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in hayatını kaybetmesi üzerine, Demokratik Sol Parti (DSP) Samsun İl Başkanlığı tarafından Ecevit için anı defteri açıldı. 

Tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) dün akşam saat 22.40'da dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu vefat eden DSP eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, sevenlerini yasa boğdu. Ecevit için, DSP Samsun İl Başkanlığı'nda oluşturulan 'Ecevit Köşesi'ne DSP'liler büyük ilgi gösterdi. 

Anı defterine yazı yazan 2 çocuk annesi Safiye Kama, gözyaşlarını tutamadı. Safiye Kama, "Çok değerli büyük insan" diye başladığı yazısına şöyle devam etti: "Kalbim çok ağrıyor. Ne yazacağımı toparlayamıyorum. Ankara'ya ziyaretinize üç defa geldim. Doğum gününde oradaydım. Bize sürpriz yaparsınız diye hastane kapısında çok bekledim. İki çocuğum ve eşimle birlikte hastane kapısında güzel uykundan kalkmanı çok bekledim. Ben seni yaşayarak doğdum. Sen babamın bize anlattığı 'Karaoğlan' Bülent amcamızdın. Senin özelliklerini, dürüstlüğünü, idealini, eşine olan sevgini dinleyerek büyüdüm. Seni unutmayacağız. Nesiller boyu yaşayacaksın. Bir anne ve demokrat bir solcu olarak söz veriyorum. Ruhun şad olsun."
iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?