6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eczacılara obezite eğitimi

Samsun Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Arman Üney, şişmanlığın(obezite) birçok kronik hastalığa zemin oluşturduğunu söyledi.

DSİ Bölge Müdürlüğü'nde eczacılara yönelik, "Obezite" konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminer öncesinde konuşan Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Arman Üney, geçmişte şişmanlığın sadece form bozukluğu olarak düşüldüğünü, bugün ise şişmanlığın önemli bir hastalık olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Şişmanlığın birçok kronik hastalığa zemin oluşturduğunu vurgulayan Üney, "Hepimizin bildiği gibi diyabet, hipertansiyon ve sindirim sistemi hastalıklarına zemin hazırlamamak için şişmanlığın engellenmesi oldukça önemlidir. Bazı araştırmalar, obezitenin özellikle 20 yılda, bütün dünyada süratle artmakta olduğunu ve bir salgın hastalık gibi yayıldığını göstermektedir. Bu salgın hastalık ülkemizi de etkilemektedir. Kadın nüfusunun yaklaşık üçte biri, erkek nüfusunun da yaklaşık beşte biri obez yani şişmandır" dedi.

Konuşmanın ardından Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ecz. Aygin Bayraktar, obezite konusunda bilgi verdi. Seminere Samsun ve Sinop illerinden yaklaşık 100 eczacı katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 15:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?