2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eczacılık mesleğinin 170. yıldönümü

Eczacılık mesleğinin akademik kuruluşunun 170. yıldönümü nedeniyle Samsun Eczacı Odası tarafından Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.


Törende Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Arman Üney, Samsun'da bulunan tüm eczacılar adına Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ayrıca törene katılan diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anıta çelenk sundular. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği'nin, Samsun Eczacı Odası ve Türkiye'de yaklaşık 29 bin eczacının bilimsel eczacılığın 170. yılını kutladığını söyledi. Üney, "Biz, Türkiye'de yaşayan ve çalışan eczacılar, toplum sağlığının iyileşmesi, mesleki olarak kendimizi geliştirmek, mesleki sorunlarımızı birlikte gidermek ve topluma daha iyi bir ilaç ve danışmanlık hizmeti verebilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu çaba ancak tüm toplum tarafından sahiplenildiğinde ve sorumluluk paylaşıldığında gerçek bir değişimi yakalayabileceğimiz anlayışından hareketle, ilaç kullanımı konusunda bazı hayati bilgilerin bir kere daha altını çizmek istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?