2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

EDAŞ yatırımları son sürat

Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Özkan, 1993 yılından itibaren Samsun, Sinop, Çorum, Ordu ve Amasya illerine toplam 340 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyledi.


Kendilerine bağlı 5 ilde birçok yatırımın altına imza attıklarını dile getiren Özkan, 16 yılda 5 il ve 66 ilçede toplam 340 milyon TL yatırım yaptıklarını belirtti.

TEDAŞ 21. Bölge'nin merkezi olan Samsun'da ise 1993 yılından itibaren 130 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildiğini açıklayan Mehmet Özkan, "Bu yatırım içinde Samsun'da 2007 yılında yapımına başlanan 'Elektrik Mastır Projesi'nde ise yaklaşık 50 milyon TL harcanıldı. Başka projeleri de içine alırsak 130 milyon TL'lik bir harcama yapılmışoluyor. İlimize bağlı olan iller Sinop, Çorum, Ordu ve Amasya'da çalışmalarımız çeşitli yaptırımlarla devam etmektedir" dedi.


Başka projeler de dahil olmak üzere tesisleri ve bağlantılarını değiştirme çalışmalarında elektrikleri kesmek zorunda kaldıklarını kaydeden Özkan, zaman zaman bu çalışmaları yaparken elektrik kesintisini basın aracılığıyla da kamuoyuna bildirdiklerini ifade etti. Ancak elektrik kesintisinden birçok abonenin haberi olmadığını söyleyen Özkan, "Elektriği çalışma yaptığımız bölgelerde can güvenliği açısından kesiyoruz. Bu konuda hem abonelerimiz hem de bizim için sıkıntı oluyor. Bu yüzden yatırım hizmetiniyürütürken elektrik kesme açısından baktığımızda abonelerimizi mağdur durumda bıraktığımız için özür diliyorum, ancak bunu da yapmak durumundayız" diye konuştu.
Özkan ayrıca, borcunu ödemeyen abonenin yaklaşık 15 gün içinde elektriğinin kesildiğini belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 14:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?