6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Efsaneyi canlandırmaya geldim'

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'da teknik direktör Muhammed Dilaver'in istifa etmesinin ardından göreve getirilen teknik direktör Orhan Kapucu, Samsunspor'un bir efsane olduğunu belirterek, "Ben efsaneyi canlandırmaya geldim" dedi.

Nuri Asan Tesisleri'nde Samsunspor Kulübü 2. Başkanı Şafak Gediklioğlu, Asbaşkan Hüseyin Başgöl ve Basın Sözcüsü Can Aydın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen teknik direktörü Orhan Kapucu, futbolculuk yaşantısının dönüm noktalarının Samsunspor'da olduğunu belirterek, "Milli takımda ve Fenerbahçe'de oynadım ama hep 'Samsunlu Orhan' olarak bilindim. Kendimi de böyle tanıttım. Dolayısıyla futbolda her şeyi Samsunspor'a borçluyum. Ben de evim olarak bildiğim takımıma bu zor gününde geldim. 11 yıllık teknik direktörlük hayatımda Samsunspor'dan teklif alınca çok sevindim. Burada başarılı olacağıma inanıyorum. Efsaneyi yeniden canlandıracağım. Yönetimin de bana yüzde 100 destek vermesi, hevesimi daha da artırdı" dedi.

Samsunspor'u çok sevdiğini ifade eden Kapucu, futbolcularına da sonuna kadar güvendiğini vurguladı. Kulübün maddi anlamda sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Kapucu, "Benim için para önemli değil. Samsunspor sevdalısı olarak çalışmaya geldim. Hocalık haricinde gerekirse malzemecilik bile yaparım. Futbolcularıma güveniyorum. Onlara babalık ağabeylik yapacağım. Yemeklerini pişirir, ayaklarına dahi getiririm. Bu takımı üst sıralara çıkarmak için gece yarılarına kadar çalışacağım. Kesinlikle pes etmem.

Transfere ihtiyacımız yok. Bu kadro çok sayıda takımda bile yok. Futbolcularımızı iyi hazırlayıp yeterli hale getireceğim. Küme düşme kelimesini herkese yasakladım. Birlik ve beraberlik içinde başarılara imza atacağız. Bunu da herkes görecek" diye konuştu.

Orduspor maçını da değerlendiren Kapucu, "Benim teknik anlayışımda sadece galibiyet var. O nedenle galip gelmek için çalışacağız. Beraberlik benim açımdan yeterli bir sonuç değil. Orduspor maçına da kazanmak için çıkacağız. Mücadelemizi ortaya koyacağız. Maçta eksikliklerimizi görüp, bunları süratle gidereceğiz" şeklinde konuştu.

Samsunspor 2. Başkanı Şafak Gediklioğlu ise yönetim olarak teknik direktör Kapucu'ya tam destek verdiklerini açıkladı. Sezon sonuna kadar Kapucu'nun takımın başında olacağı dile getiren Gediklioğlu, "Orhan hocamızın takımda başarılı olacağına inanıyoruz. Onunla sürekli çalışmak istiyoruz. O bu takımın en parlak dönemlerinde futbol oynamış bir insan. Başarısıyla da takımı eski haline mutlaka getirecektir. Ona güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Takımdan ayrılan teknik direktörlerin alacakları olduğuna dair verdikleri beyanatlara tepki gösteren Asbaşkan Hüseyin Başgöl de kimsenin kulüpten alacağı bulunmadığını vurguladı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 16:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?