6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eğitim-Bir-Sen'den yıl sonu yemeği

Eğitim-Bir-Sen Bafra İlçe Teşkilatı tarafından geleneksel '4. Yıl Sonu Yemeği' düzenlendi.


Bafra Belediyesi Büyük Park Cumhuriyet Salonu'nda gerçekleştirilen yemekte bir konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, 4 yıllık icraatlarını anlattı. Şükrü Neiş, 4 yılı geçtiklerini ve 10 ay sonra yerel bir seçim yaşayacaklarını ifade ederek, "4 yıl önce vatandaşlarımız Hacınabi, Alparslan ve Emirefendi Mahallerinde yağmur sularından dolayı bazı yerlerden vatandaşlarımız geçemiyordu. Yapmış olduğumuz plan ve projelerle şehrimizde olan yağmur sularına karşı çözümler ürettik. Bafra Belediyesi olarak daha önce 175 öğrenciye burs veriyorduk, bu bur öğrencisi sayısını 500'e çıkardık. Fon oluşturarak, fakir fukara vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Her Ramazan ayı içerisinde 2 bin aileye sıcak aş ve yemek temin ettik. Aşevimizi en güzel şekilde yaptık. Alaçam ve Yakakent için Çetinkaya Köprüsü yanına Batı Sahası Garajı yaptık. Tarihi Büyük Park'ı atıl durumdan kurtararak, modern bir şekilde vatandaşımıza kazandırdık. Şehrimizin merkezinde olan belediye binasını insanca yaşayabilecek bir ortam haline getirdik. 12 tane mahallemize çocuklarımız için park yaptırdık, 9 tane mahallemize de, çocuklar için park yapacağız. Otopark konusunda mahallelerimizde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
4 yıl içinde yaptıkları çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Neiş, şunları söyledi: "Şuanda Atatürk Bulvarı'nda kaldırım ve peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Bizden önceki 10 yıl içerisinde belediye 8 bin ton asfalt çalışması yaptı. Biz ise 4 yıl içerisinde 54 bin ton asfalt çalışması yaptık. Derbent Barajı altındaki asfalt plentini Bafra Belediyesi olarak kiraladık. 15 Haziran itibarıyla Bafra ilçesinde asfalt çalışmalarına başlıyoruz. İçme suyu sorununu en kısa zamanda çözeceğiz. Büyük Pazaryeri konusunda çalışmalarımız var. 3 ay içerisinde Büyük Parkı modern bir kazanım elde edecek. Aktekke köyü mevkisine mezbaha yaptık. 3 ay içerisinde mezbaha hizmete girecek. Cumhuriyet Meydanı konusunda çalışmalara başladık. Cumhuriyet meydanımızı Emirefendi Mahallesi'nde bulunan eski itfaiye binasının olduğu alana kuracağız. 4-5 ay içerisinde de Cumhuriyet Meydanı'nı hayata geçireceğiz. Hedeflerimiz var, yaptıklarımız var. Projelerimizi hayata geçirdiğimizde Bafra çevresi değişecek."


Eğitim Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Hasan Tanrısever ise sendika olarak Türkiye genelinde büyüdüklerini kaydederek, "Öncelikli olarak demokratik bir ülke istiyoruz. Türkiye genelinde sayımız 120 bini aştı. Bafra ilçesinde 2006 yılında sayımız 168'idi. 2007 yılında sayımız 240 oldu. 2008 yılında sayımız 352'ye ulaştı. Bu sene bu sayıyı 450'ye çıkarma çalışması yapacağız" diye konuştu.


Eğitim-Bir-Sen'in '4. Yıl Sonu Yemeği'ne 350 öğretmen katıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 12:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?